priprema

Tijesto

  1. Od mlijeka odvojite 50 ml, od maslaca 40 g pa od ostatka i ostalih sastojaka mikserom zamiješajte glatko tijesto. Poklopite i ostavite na toplom oko pola sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  3. Pripremite 6 cm visok lim za pečenje pa ga premažite maslacem.
    Lagano zagrijte mlijeko i dodajte mu maslac.
  4. Tijesto još jednom premijesite, oblikujte 10 kugli i stavite u lim jednu pored druge.
  5. Prelijte ih mlijekom i pecite u pećnici 30-35 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Preljev

  1. Izmiješajte puding s 3 žlice hladnog mlijeka.
  2. Preostalo mlijeko skuhajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte razmućeni puding i uz stalno miješanje još jednom provrijte.
  3. Maknite s vatre pa hladite uz stalno miješanje.
  4. Izvadite buhtle, prerežite ih napola te poslužite s džemom od jagoda i preljevom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte