priprema

  1. Izmrvite kvasac u mlakom mlijeku, dodajte malo šećera i brašna pa stavite na toplo.
  2. U posudu prosijte brašno, dodajte kvasac (koji se u međuvremenu digao) i ostale sastojke za tijesto.
  3. Napravite tijesto te ga ostavite da se diže još otprilike 90 minuta na toplome mjestu.
  4. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu od oko 5 centimetara te ga narežite na pravokutnike željene veličine, primjerice 8 x 6 centimetara. Maslac otopite.
  5. Nadjev napravite od maka, mlijeka i šećera pa na svaki komad tijesta stavite po žličicu nadjeva.
  6. Umjesto oraha, za nadjev možete koristiti i, primjerice, orahe ili pekmez. Oblikujte buhtle i premažite ih rastopljenim maslacem.
  7. Možete ih ostaviti još 30-ak minuta da se dižu prije pečenja. Pecite ih na 200 stupnjeva oko pola sata.
  8. Kad su buhtle gotove, pospite ih šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte