priprema

  1. U 100 ml toplog mlijeka stavite 1 žlicu šećera i razmrvite kvasac. Od brašna, soli, šećera, vanilin šećera, žumanaca, maslaca, limunove korice i naraslog kvasca umijesite glatko tijesto.
  2. Ostavite ga pokrivenog 40 minuta na toplom mjestu. Pomiješajte pekmez s rumom i cimetom. Tijesto još malo promijesite pa ga razvaljajte na 1 cm debljine i narežite na 30 komada.
  3. Svaki komad punite 1 žličicom pripremljenog pekmeza. Od tijesta oblikujte loptice i položite ih u namašćen lim za pečenje glatkom stranom prema gore.
  4. Buhtlice premažite maslacem pa ih ostavite 15 minuta da se dižu na toplom mjestu. Pecite buhtlice na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
  5. Ohladite buhtlice u limu pa ih tek tada vadite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte