priprema

  1. Za tijesto prvo pomiješajte brašno, sol, vanilin i obični šećer zajedno s koricom limuna.
  2. U sredini napravite udubinu pa dodajte rastopljeni maslac, jaja i rum odnosno amaretto (amaretto je idealan za amarettine, a rum za cantuccine).
  3. Tijesto treba biti jako ljepljivo, a možete ga miješati i mikserom. U tijesto zatim dodajte zdrobljene i cijele bademe pa miješajte dok se bademi ravnomjerno ne rasporede.
  4. Gotovo tijesto uz pomoć brašna formirajte u kuglu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite barem sat vremena da odstoji u hladnjaku.
  5. Dužim stajanjem tijesto postaje bolje, lakše se valja i manje puca u pečenju. Ugrijte pećnicu na 200ºC.
  6. Tijesto za cantuccine podijelite na 2 dijela i svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u 20-tak cm dugačku rolu.
  7. Stavite role jednu pored druge na papir za pečenje na plehu, te ih pritisnite dlanom i formirajte rukama da budu malo plosnate i ravnih linija, visine oko 5 cm.
  8. Cantuccini se prvo peku 25-30 min, a kada su na dodir tvrdi, izvadite ih iz pećnice i pustite 20-tak min da se ohlade.
  9. Nakon toga ih izrežite ukoso na 1 cm debele šnite, te opet stavite peći na 150ºC sa zrakom, na rešetki.
  10. Povremeno ih preokrenite, a kada postanu tvrdi kao dvopek i zlatnosmeđe boje, gotovi su.

Cantuccini se čuvaju u hermetički zatvorenim posudama, jer inače brzo omekšaju!

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte