priprema

  1. Čokoladu za kuhanje natrgajte na komade i rastopite na pari. Odvojite bjelanca od žumanaca.
  2. Napravite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera i tucite sve dok se šećer ne rastopi. Istucite pjenasto žumanca s vanilin šećerom.
  3. Očistite čili papričicu, uklonite sjemenke i dobro isperite. Narežite sitno čili papričicu i zajedno s istučenim žumancima umiješajte u tekuću čokoladu.
  4. Na kraju oprezno umiješajte snijeg.
  5. Istucite 75 ml vrhja pa taj šlag pjenjačom umiješajte u čokoladu. Napunite posudice mousseom. Pokrijte folijom i stavite u hladnjak 3 sata da se stvrdne.
  6. Za ukrašavanje čvrsto istucite preostalo vrhnje i rasporedite po slastici. Prije posluživanja možete mousse ukrasiti tankim čili rezancima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte