priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U lončiću na tihoj vatri otopite maslac. Pinjole fino sameljite ili usitnite u mikseru.
  2. Stucite jaja sa šećerom tako da dobijete svijetlu, pjenastu kremu pa malo-pomalo oprezno dodajte otopljeni maslac – smjesa mora ostati pjenasta.
  3. Posebno pomiješajte bademe, pinjole i prašak za puding te ih također primiješajte u smjesu od jaja.
  4. Dobivenu smjesu rasporedite u 6 vatrostalnih posudica (ø 12 cm) koje ste namastili i posuli brašnom pa gore stavite oprane i osušene jagode.
  5. Pecite slasticu 15 min, a potom je ostavite još 5 min u isključenoj pećnici. Clafoutis izvadite, pospite šećerom u prahu i poslužite još topao.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte