priprema

  1. Istresite brašno na stol u obliku hrpice, pomiješajte ga sa šećerom i solju te u sredini napravite jamicu.
  2. Po rubovima brašna rasporedite hladni maslac narezan na kockice, u sredinu stavite razmućeno jaje i 3 žlice mlake vode pa sve dobro nasjeckajte velikim nožem da se sastojci povežu.
  3. Nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete jednolično tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte u prozirnu foliju te ostavite 30 min u hladnjaku.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi pa njime obložite namašćeni duguljasti kalup (11 x 35 cm).
  5. Na tijesto položite komad papira za pečenje i suhi grah te ga pecite otprilike 20 min. Kad bude gotov, uklonite papir i grah, a podlogu ostavite da se ohladi.
  6. Kruške ogulite, narežite ih na ploške i očistite od koštica. Propirjajte ih 8-10 min u 150 ml vode sa 2 žlice šećera i cimetom da omekšaju, a potom ih ocijedite.
  7. Nasjeckanu čokoladu otopite na pari. Izmiješajte mileram i kavu, umiješajte ih u otopljenu čokoladu, a nakon toga malo-pomalo umiješajte omekšali maslac.
  8. Stucite slatko vrhnje s ostatkom šećera pa ga zajedno s bademima primiješajte u čokoladnu kremu.
  9. Kremu od čokolade razmažite u jednoličnom sloju po prhkom tijestu, gore posložite ocijeđene kruške te ostavite kolač da se dobro ohladi.
  10. Pitu izrežite na 8 komada, pospite šećerom u prahu i, po želji, ukrasite čokoladnim zrncima kave.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte