priprema

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, sol i narezani hladni maslac. Nožem ga „urežite“ u brašno pa dodajte razmućeno jaje i brzo zamijesite tijesto.
  2. Razvaljajte ga u obliku kruga, promjera nešto šireg od promjera kalupa za pečenje. Utisnite ga u kalup te izbodite vilicom.
  3. Stavite u zamrzivač na 20 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te u njoj 20 do 25 minuta pecite tijesto koje je prije toga bilo u zamrzivaču. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
  4. Za nadjev narežite čokoladu na manje komade. U manjem loncu na slaboj vatri zagrijte vrhnje tako da postane vruće, ali ne zakipi.
  5. Dodajte narezanu čokoladu. Miješajte dok se potpuno ne rastopi, a smjesa postane sasvim glatka.
  6. Razmutite jaja pa im dodajte malo vruće smjese od rastopljene čokolade (oko 1-2 žlice), a zatim tu smjesu umiješajte u ostatak čokolade.
  7. Nadjev ulijte na napola ispečeno tijesto te pitu stavite u pećnicu i pecite još 18 do 22 minute. Iako će se činiti da pita u sredini nije potpuno pečena, to je u redu. Ako se, s druge strane, na nadjevu pojave pukotine, pitu treba odmah izvaditi iz pećnice kako se ne bi prepekla.
  8. Ostavite je da se hladi na rešetki oko 15 minuta, a zatim je izvadite iz kalupa i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat prije posluživanja.

SAVJET

Da bi pita bila ukusnija, lješnjake prije mljevenja popržite. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ostavite ih da se potpuno ohlade pa protrljajte da se uklone ljuske, a zatim ih sameljite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte