priprema

  1. Najprije pripremite kremu: sitno nasjeckajte čokoladu sa 70 posto kakaa, a vrhnje zakipite i njime prelijte čokoladu.
  2. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi, pa dobro promiješajte. Posudu poklopite i stavite u hladnjak.
  3. Kad se malo ohladi (otprilike kad bude pečeno čokoladno tijesto), kratko smiksajte kako biste dobili kremu koju možete razmazati.
  4. Čokoladu za kuhanje narežite na manje komade te je s vodom otopite na pari. Maknite je s pare pa umiješajte jaja, jedno po jedno.
  5. Umiješajte grožđice i mljevene orahe. Smjesu ulijte u lim obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 120 stupnjeva 25 minuta; pazite da ne prepečete.
  7. Odmah smotajte u roladu, a kad se malo ohladi, pažljivo odmotajte, premažite kremom pa ponovno smotajte u roladu i čvrsto umotajte u foliju.
  8. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati, da se krema stvrdne pa poslužite ohlađeno.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte