priprema

  1. Za kremu natrgajte čokoladu pa je otopite zagrijavajući slatko vrhnje sa kakaom, cimetom, kardamomom i 30 g šećera. Ostavite da se hladi 3 sata u hladnjaku.
  2. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca malo posolite pa ih istucite u čvrsti snijeg.
  3. Pomiješajte limunov sok, ostatak šećera, žumanca i 150 g badema. Lagano umiješajte snijeg.
  4. Smjesu razmažite na lim obložen papirom za pečenje pa je pecite 8 do 10 minuta. Na radnu površinu raširite čistu kuhinjsku krpu.
  5. Ostatak badema rasporedite po kuhinjskoj krpi pa na nju prebacite pečeno tijesto.
  6. Tijesto pomoću krpe nježno zamotajte u roladu i ostavite zajedno s krpom da se ohladi. Istucite čokoladno slatko vrhnje s dodacima.
  7. Odmotajte roladu. Premažite je polovinom dobivene kreme, zamotajte ponovno, premažite ostatkom kreme i pospite čokoladnim mrvicama. Po želji ukrasite s mrvicama kokosa.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte