priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 26 cm obložite papirom za pečenje. Izvana ga omotajte aluminijskom folijom da smjesa ne bi curila kroz dno.
  2. Čokoladu i maslac rastopite na pari. Promiješajte da smjesa bude glatka. Maknite s vatre.
  3. Jaja razdvojite na žumanca i bjelanca. Žumanca pjenasto smiksajte sa 6 žlica šećera, miksajte 3-4 minute. Potom u njih umiješajte rastopljenu čokoladu s maslacem.
  4. Bjelanca miksajte dok ne nastane mek snijeg, a zatim postupno dodajte preostalih 6 žlica šećera i miksajte dok snijeg ne postane srednje čvrst.
  5. Pažljivo ga umiješajte u smjesu sa žumancima; svaki put dodajte po trećinu.
  6. Ulijte u kalup. Pecite oko 40 minuta; torta će narasti, a površina lagano ispucati. Ostavite da se potpuno ohladi u kalupu, a zatim je prelijte glazurom.
  7. Za glazuru gotovo do vrenja zagrijte slatko vrhnje pa u njemu rastopite čokoladu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte