PRIPREMA

  1. Piškote i kekse dobro smrvite valjkom za tijesto. Maslac otopite, ulijte u posudu u koju ste stavili smrvljene kekse te izmiksajte.
  2. Kalup za tortu namastite i pobrašnite. Po njemu rasporedite smjesu te je dlanovima dobro pritisnite uz dno kalupa.
  3. Čokoladu nožem usitnite, stavite u drugu zdjelu pa miješajući otopite na pari. Dobro stucite 600 ml slatkog vrhnja.
  4. U šlag pažljivo umiješajte amaretto i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmiješajte.
  5. Tako dobivenu gustu smjesu čokolade i šlaga razmažite po podlozi pa površinu izravnajte nožem. Gotov kolač ostavite u hladnjaku 4 sata.
  6. Nakon hlađenja tortu izvadite iz kalupa te debelo pospite kakaom u prahu koji ste prethodno prosijali. Po želji, ukrasite rastopljenom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte