priprema

  1. Kekse stavite u čvršću najlonsku vrećicu pa ih zdrobite valjkom za tijesto ili staklenom bocom. Uspite u zdjelu, dodajte vanilin šećer pa promiješajte s rastopljenim maslacem. Stavite u kalup i čvrsto utisnite u kalup promjera 24 cm (i uza stijenke kalupa).
  2. Za kremu čokoladu rastopite na pari i ostavite da se malo ohladi. Krem-sir pjenasto stucite sa žumancima, kakaom, brašnom, smeđim šećerom i kiselim vrhnjem. Na kraju umiješajte rastopljenu čokoladu.
  3. Od bjelanaca stucite snijeg, ali ne jako čvrst. Dodajte bijeli šećer pa nastavite miksati dok snijeg ne postane čvrst i sjajan. Smjesu stavite na bazu od keksa i poravnajte površinu.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva 90 minuta (sat i pol). Potom pećnicu isključite, a vrata pritvorite pa tortu ostavite da se postupno hladi. Kako se bude hladila, postajat će čvršća.
  5. Držite je na hladnom dok ne postane čvrsta. Potom je izvadite iz kalupa.
  6. Za ukrašavanje na pari rastopite čokoladu s maslacem. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi, a potom umiješajte slatko vrhnje.
  7. Tom čokoladnom smjesom prelijte tortu te je ukrasite kandiranim višnjama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte