priprema

  1. Pomiješajte brašno i kakao te stavite na radnu površinu. Na sredini napravite udubljenje.
  2. Narežite na kockice 125 g maslaca te dodajte zajedno s jajem, šećeru i soli. Zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte malo vode i brašna.
  3. Omotajte prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Izvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini. Obložite kalup za pitu (promjera 26 cm) te oblikujte rub.
  5. Na to stavite papir za pečenje i 500 g graška, a zatim pecite oko 20 minuta. Uklonite grašak i papir, ostavite da se biskvit ohladi pa ga izvadite iz kalupa.
  6. Zakuhajte vrhnje i rakiju te maknite sa štednjaka. Nasjeckajte obje čokolade te pomiješajte s vrućim vrhnjem u glatku kremu. Usitnite maslac pa ga umiješajte.
  7. Operite i očistite bobice (dio ostavite za ukrašavanje) te ih rasporedite po biskvitu. Preko voća raspodijelite kremu te stavite u hladnjak na najmanje 3 sata.
  8. Ukrasite ostatkom voća i naribanom čokoladom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte