priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Otopite kakao u 175 ml vruće vode. Zatim otopite 100 g čokolade te umiješajte maslac.
  2. U čokoladu umiješajte kakao i šećer te jedno po jedno jaje s po malo brašna. Umiješajte creme fraiche i ostatak brašna.
  3. Tijesto prelijte u okrugli kalup (promjera 20 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite tijesto 30 do 35 minuta.
  4. Kratko ga ohladite, izvadite iz kalupa i do kraja ohladite. Za nadjev zakuhajte slatko vrhnje.
  5. Natrgajte 200 g čokolade, dodajte u vrhnje i uz miješanje polagano otopite. Zatim ostavite da se ohladi. Povremeno promiješajte.
  6. Jagode operite, očistite i narežite na ploške te ih 10-ak minuta zagrijavajte u tavi sa šećerom, kao da želite pripremiti džem.
  7. Tijesto prerežite tako da dobijete dva sloja. Polovicu čokolade premažite na jedan sloj, prekrijte jagodama te preklopite drugim slojem tijesta.
  8. Premažite preostalim preljevom od čokolade i ukrasite jagodama. Hladite oko 2 sata.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte