priprema

  1. Skuhajte 300 ml jake crne kave. Uključite pećnicu na 190°C.
  2. Čokoladu natrgajte, dodajte maslac i jednu žlicu kave pa otopite na pari, stalno miješajući dok ne postane glatko. Maknite s vatre i malo ohladite.
  3. Jaja i žumanca pjenasto izmiksajte uz postupno dodavanje šećera. Pomiješajte brašno, bademe i cimet pa pažljivo umiješajte u smjesu s jajima.
  4. Na kraju dodajte čokoladu s maslacem i sve ravnomjerno izmiješajte. Kalup za tortu (22cm) obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu i pecite cca 30 minuta.
  5. Čačkalicom provjerite je li pečeno. Izvadite tortu, ostavite da se malo ohladi u kalupu pa pažljivo premjestite na rešetku.
  6. Za preljev: kavu, šećer i cimet otopite na laganoj vatri i kuhajte 10-tak minuta da se malo zgusne.
  7. Drvenim štapićem izbodite cijelu površinu torte u razmacima 1 cm, polako prelijte toplim preljevom da torta upije svu kavu.
  8. Ostavite 2-3 sata ili preko noći da se sve prožme. Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Preporučujemo

Komentari

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte