priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pripremite 2 kalupa za tortu promjera 24 cm.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj posudi smiksajte maslac sa šećerom. Dodajte mlijeko i jaja te smiksajte da se sve poveže. Umiješajte mješavinu s brašnom.
  4. U svaki kalup ulijte jednaku količinu smjese. Pecite 30 – 35 minuta pa ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim izvadite na rešetku i ostavite da se ohladi do kraja.
  5. Za kremu miksajte maslac sobne temperature dok ne postane gladak i kremast. Malo-pomalo dodajte šećer u prahu, a zatim nutellu i sol. Miksajte dok krema ne postane lagana i rahla.
  6. Pritom dodajte toliko vrhnja ili mlijeka da se krema može mazati – dodajte uvijek samo žličicu da krema ne postane prerijetka.
  7. Ohlađene listove biskvita spojite dijelom kreme. Ostatkom tortu premažite izvana.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte