priprema

  1. Obložite kalup (promjera 26 cm) papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca i 50 g šećera.
  2. Pjenasto stucite žumanca i 4 žlice hladne vode te preostali šećer i vanilin šećer.
  3. Prosijte po tome brašno, prašak za pecivo i kakao pa dodajte smjesi zajedno sa snijegom. Pecite 35-40 minuta.
  4. Ostavite da se ohladi te vodoravno prerežite (3 kore). Donji dio biskvita nakapajte rakijom od jagoda (ili nekim drugim likerom). Stucite vrhnje s učvršćivačem za šlag.
  5. Pripremite jagode, prerežite ih ili raščetvorite (ovisno o veličini). Jagode i šlag rasporedite po želji po biskvitu.
  6. Možete između biskvita staviti samo šlag, pa jagode na vrh, no želite li više voća, jagode složite i između biskvitnih kora.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte