priprema

  1. U vodenoj kupelji otopite čokoladu i maslac. Umiješajte šećer i sol pa sve zagrijavajte oko 2 minute uz miješanje.
  2. Smjesu uklonite s vatre prije nego što zakuha pa aromu vanilije i brašno prosijano s kakaom.
  3. U drugoj posudi izradite ricottu sa šećerom, naribanom koricom naranče i žumancem te dodajte mak.
  4. U mali lim obložen papirom za pečenje premjestite smjesu od čokolade pa žlicom dodajte hrpice od smjese od ricotte.
  5. Nožem ili vilicom prođite kroz obje smjese da se prožmu. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 170–175 °C.
  6. Kada se ohladi, desert narežite na male četverokute. Možete ih lagano pošećeriti i po želji ukrasiti grožđicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte