priprema

  1. Otopite čokoladu u mlijeku zagrijavajući na laganoj vatri i uz stalno miješanje.
  2. Ako koristite i bijelu i crnu čokoladu, radite posebne smjese, pa u svaku vrstu čokolade dodajte pola količine sastojaka, primjerice 5 dag maslaca, 6 dag šećera u prahu…
  3. Pomiješajte šećer, žumanca, maslac, slatko vrhnje i kakao. Smanjite temperaturu i dalje miješajte dok se smjesa malo ne zgusne (i dalje neće biti jako gusta).
  4. U ohlađenu smjesu umiješajte vanilin šećer te stavite u hladnjak na nekoliko sati da se smjesa stvrdne.
  5. Oblikujte kuglice, pa po želji uvaljajte u kakao, šećer u prahu, kokos, nasjeckane bademe ili ukrasite smjesom za dekoriranje slastica. Neka se kuglice dobro posuše na zraku

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte