priprema

  1. Pomiješajte piškote s kondenziranim mlijekom, medom i kakaom. Dodajte ekstrakt ruma (ili običan rum), sitno sjeckane lješnjake i maslac te izradite glatku smjesu.
  2. Podijelite smjesu u male komade. Od svakog komada formirajte loptu s izvučenim špicem na kraju. Stavite ježiće u hladnjak.
  3. Ohlađene ježiće prelijte čokoladnom glazurom i stavite na metalnu rešetku da se ocijedi višak čokolade.
  4. Zabodite zatim u polovicu ježića duguljasto narezane bademe da budu poput bodlji, a drugu polovicu ježića obložite mrvljenom čokoladom.
  5. Stavite na njušku po dvije točkice šlaga da budu oči, a na vrh nosa utisnite crveni komadić slatkiša. Stavite u hladnjak da se sve stegne.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte