priprema

  1. Izmiješajte brašno s kakaom, pospite ih po radnoj površini i dodajte šećer. Napravite udubljenje u sredini i stavite komade maslaca oko udubljenja.
  2. Stavite žumance u centar i sve dobro mijesite rukama. Oblikujte kuglu glatkog tijesta, zamotajte je u prozirnu foliju i pustite da odstoji u hladnjaku 3 sata.
  3. Pomiješajte u zdjeli svježi sir s vrhnjem. Dodajte šećer i žumance te naribanu limunovu koru. Lagano promiješajte.
  4. Istisnite limun, ogulite jabuke, očistite im jezgru i izrežite na kriške pa ih umočite u limunov sok. Izvaljajte tijesto u okrugli lim za pečenje i oblikujte krajeve tijesta.
  5. Stavite punjenje sa sirom na sredinu tijesta pa sve pokrijte kriškama jabuka. Zatim rubove tijesta potisnite prema gore i prema sredini torte.
  6. Stavite kolač u pećnicu i pecite na 180° C 10 minuta pa smanjite temperaturu na 170° C i pecite još 15 minuta.
  7. Pustite da se ohladi pa servirajte posuto šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte