priprema

  1. Zarežite kestene po pola, stavite ih na lim i pecite na 200°C oko 30 minuta. Pustite ih da se malo ohlade pa ih ogulite.
  2. Nasjeckajte ih na komadiće i pospite po tavi pa zatim dodajte mlijeko i kuhajte polako dok ne omekšaju.
  3. Pustite kuhane kestene da se ohlade pa ih miksajte dok se ne stvori glatki pire. Istucite maslac sa šećerom, zatim dodajte rastopljenu čokoladu i kesten pire.
  4. Sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Napunite slastičarsku vrećicu pripremljenom kremom i istisnite na mekane kekse te pustite da se stisne u hladnjaku.
  5. Zatim ih umočite u rastopljenu čokoladu i stavite oko pleha. Potom ih lagano pogurnite vilicom prema sredini papira za pečenje tako da čokolada više ne kaplje.
  6. Pustite opet da se sve stvrdne pa jedan dio kolačića umočite u bijelu čokoladnu glazuru. Pospite s malo kakaa i servirajte u papirnatim košaricama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte