priprema

  1. Čokoladu rastopite na pari i ostavite da se hladi. Neprskane naranče dobro operite i posušite pa naribajte koricu i iscijedite sok.
  2. Pola soka pomiješajte s biljnim mlijekom, a zatim umiješajte ulje, sol i šećer. Miješajte dok se sol i šećer ne rastope.
  3. Zajedno prosijte brašno, škrob i prašak za pecivo pa umiješajte u tekuće sastojke. Na kraju umiješajte rastopljenu čokoladu i naribanu narančinu koricu.
  4. Smjesu ulijte u kalup obložen papirom za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 25 do 30 minuta. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen.
  5. Pečeni kolač prelijte ostatkom narančina soka te ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.

Izvor: Sensaklub.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte