priprema

  1. Namastite okrugli kalup (promjera 22 cm). Zamijesite sastojke za tijesto. Pritisnite ih na dno kalupa pa stavite u hladnjak.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rastopite čokoladu. Operite limun vrućom vodom, naribajte malo kore pa istisnite sok.
  3. Odvojite bjelanca od žumanaca. Pomiješajte prašak za puding, mlijeko, sokove, koru, sir, čokoladu, žumanca i 50 g šećera.
  4. Stucite bjelanca sa 15 g šećera u čvrst snijeg pa dodajte. Stavite na biskvit te pecite oko sat vremena.
  5. Preostali šećer skuhajte u 100 ml vode u sirup, pa u tome kuhajte trake od kore od naranče oko minute.
  6. Ukrasite kolač korom od naranče i (po želji) topljenom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte