priprema

  1. Čokoladu natrgajte na manje komade i rastopite na pari. Ostavite je da se ohladi. Jaja razdvojite na bjelanca i žumanca.
  2. Žumanca stavite u posudu za miksanje i miksajte srednjom brzinom nekoliko minuta.
  3. Potom postupno dodajte šećer i miksajte dok žumanca ne postanu gusta i kremasta. Postupno ulijte kipuću vodu; cijelo vrijeme neka miser radi srednjom brzinom.
  4. Dodajte i ohlađenu rastopljenu čokoladu te miješajte dok se sasvim ne spoji s ostatkom smjese.
  5. Slatko vrhnje istucite u šlag, ali ne jako čvrst kako krema ne bi bila zrnata. Lagano stučeno slatko vrhnje stavite u hladnjak.
  6. Potom u potpuno čistoj posudi za miksanje od bjelanaca stucite snijeg. Lopaticom od silikona ručno ga, trećinu po trećinu, pažljivo umiješajte u smjesu od žumanaca i čokolade.
  7. Na kraju, jednako lagano i pažljivo, umiješajte stučeno slatko vrhnje.
  8. Mousse raspodijelite u posudice za posluživanje te do posluživanja nekoliko sati držite u hladnjaku. Po želji ukrasite svježim voćem.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte