priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 ºC. Odvojite bjelanca od žumanaca pa stucite bjelanca u snijeg uz postupno dodavanje 50 g šećera.
  2. Žumanca pjenasto stucite sa 50 g šećera i 3 žlice vruće vode, a zatim po njima prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  3. Iznad toga stavite snijeg i sve oprezno izmiješajte. Razmažite biskvitnu smjesu u jednoličnom sloju u lim obložen papirom za pečenje pa pecite u pećnici 8-10 min.
  4. Pečeni biskvit izvadite, iskrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom te odlijepite papir. Biskvit smotajte zajedno s krpom i ostavite ga da se ohladi.
  5. Namočite želatinu da omekša. Izmiješajte kompot sa 30 g šećera i kakaom. Ocijeđenu i otopljenu želatinu pomiješajte prvo sa 2 žlice nadjeva, a zatim umiješajte i ostatak kreme.
  6. Kad se krema počne želirati, odmotajte biskvit, premažite ga smjesom i potom opet smotajte. Ostavite roladu u hladnjaku 4 sata.
  7. U tučeno slatko vrhnje umiješajte otopljenu čokoladu i komadiće čokolade pa kremu stavite u hladnjak.
  8. Potom izrežite roladu na 3 dijela, na pladnju je složite u obliku panja i premažite čokoladnom kremom.
  9. Za svečane prigode kolač možete ukrasiti jestivim zlatnim listićima, kakaom i voćem (npr. ribizom ili mjehuricom) namočenim u bjelance i šećer.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte