priprema

  1. Operite i očistite od koštica višnje za umak. Odvojite dio soka od višanja pa u njemu razmutite jestivi škrob.
  2. Ostatak soka zakuhajte sa šećerom, vanilin šećerom, rumom i limunovim sokom te potom umiješajte razmućeni škrob.
  3. Pustite da jednom provri, a nakon toga umiješajte višnje te sve zajedno prokuhajte još 2 min. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Sitno naribajte čokoladu za soufflé. Otopite maslac u lončiću, dodajte mu brašno pa ih pržite uz miješanje dok ne nastane svijetli zapržak.
  5. Podlijte mlijekom i miješajte dok ne zakuha. U umak umiješajte čokoladu i 2/3 šećera, a zatim ga maknite sa štednjaka i ostavite da se malo ohladi.
  6. Razmutite žumanca i brzo ih umiješajte u kremu od čokolade. Stucite čvrst snijeg  od bjelanaca, uz postupno dodavanje preostalog šećera.
  7. Za početak u kremu od čokolade pjenjačom umiješajte 3 žlice bezea, a potom i ostatak.
  8. Smjesom od čokolade napunite kalupiće koje ste prethodno namastili i posuli šećerom u prahu te ih pecite oko 30 min.
  9. Pečene soufflée oštrim nožem odvojite od rubova pa ih iskrenite na tanjure. Poslužite ih s voćnim umakom. Uz ovaj desert odlično će prijati sladoled od vanilije.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte