priprema

  1. Čokoladu razlomite pa uz češće miješanje otopite u metalnoj zdjeli na pari. U drugoj zdjeli kremasto izradite maslac sa šećerom pa umiksajte jedno po jedno jaje.
  2. U smjesu primiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo i kakaom, otopljenu čokoladu i mlijeko.
  3. Namastite kalupe promjera 8 cm i pospite ih oštrim brašnom, a na dno stavite izrezane kvadrate papira za pečenje.
  4. U kalupe izlijte pripremljenu smjesu pa pecite kolačiće 40-ak minuta na 160 ºC.
  5. Kako biste provjerili jesu li kolači gotovi, u sredinu ubodite čačkalicu. Ako je izvadite čistu, kolač je pečen. Gotove talire izvadite iz kalupa i ostavite ih da se malo ohlade.
  6. Na svaki stavite žlicu ne prečvrsto tučenog slatkog vrhnja. Kaki operite, posušite, narežite na tanke ploškice pa njime ukrasite kolačiće.

Kaki u desertu možete jednostavno zamijeniti breskvama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte