priprema

  1. Za tijesto: maslac narežite na kockice i umiješajte ga u brašno koje ste prethodno prosijali. Dugo mijesite dok ne dobijete mrvičastu masu, a potom postupno dodajte sve ostale sastojke.
  2. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite oko sat vremena u hladnjaku.
  3. Kalup za tart (ili pitu) namastite i pospite brašnom. Tijesto razvaljate i rasporedite po posudi za pečenje.
  4. Prije nego ga stavite u pećnicu, tijesto probodite vilicom na nekoliko mjesta. Pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Za kremu: odvojite žumanca od bjelanaca pa ih dobro izmiješajte sa šećerom.
  6. U posebnoj tavi prepržite lješnjake kojima ste prethodno ogulili koru i narezali ih na krupne komade.
  7. Lješnjake umiješajte u smjesu od žumanaca, zajedno s 2 velike žlice čokoladnog namaza.
  8. Od bjelanaca stucite čvrsti snijeg pa ga umiješajte drvenom žlicom (ne mikserom) u smjesu od žumanaca i šećera.
  9. Sve prelijte preko tijesta i pecite još oko pola sata (ili malo više) na 150 stupnjeva. Kad je kolač gotov i nakon što se ohladi, premažite ga ostatkom čokoladne kreme.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte