priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva. Kremasto pomiješajte žumanca i šećer. Zarežite vaniliju te izvadite srž. Pomiješajte vrhnje i mlijeko.
  2. U tome zakuhajte mahune i srž vanilije. Uklonite mahune. Potom to vrhnje polako umiješajte u smjesu od žumanaca. Nemojte tući da ne nestanu mjehurići zraka.
  3. Stavite 4 kalupa (promjera 12 cm) na duboki lim za pečenje te ih napunite kremom od vanilije. Stavite u pećnicu.
  4. Ulijte vruću vodu u lim (do pola kalupa) te ostavite 25-30 minuta. Izvadite lim iz pećnice i kalupe iz vode te ostavite kremu da se ohladi.
  5. Pospite tankim slojem šećera te karamelizirajte s pomoću plamenika. Poslužite s voćem po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte