priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. U međuvremenu zarežite mahunu vanilije po dužini pa vrhom noža istružite sjemenke.
  2. U loncu dobro zagrijte mlijeko, slatko vrhnje, vrećice čaja, mahunu i sjemenke vanilije. Potom izvadite vrećice čaja i mahunu.
  3. Tucite jaja i žumanca sa šećerom dok ne dobijete gustu kremu, ali pazite da previše ne zapjeni.
  4. Postupno dolijte pripremljeno mlijeko pa smjesu procijedite i ulijte u okrugle kalupiće koje ćete smjestiti u dublji lim ili vatrostalnu posudu.
  5. Dolijte toliko vruće vode da posudice budu do 2/3 uronjene u tekućinu.
  6. Sve pokrijte aluminijskom folijom te premjestite u pećnicu na oko 45 min, dok se krema ne stisne.
  7. Mlaku crème brûlée ostavite 4 sata u hladnjaku da se dobro ohladi.
  8. Naranče za prilog debelo ogulite nožem tako da zahvatite i debelu i tanku kožicu pa ih poprečno narežite na kolutove. Sačuvajte sok koji je iscurio.
  9. Ako imate limunovu travu, nasjeckajte je na komadiće. U lončiću lagano zagrijte med pa dodajte kolutiće naranče, limunovu travu ili ribanu koricu i anis.
  10. Sve podlijte sokom od naranče te ostavite da krčka 10-ak min dok se malo ne poveže.
  11. Crème brûlée pospite smeđim šećerom te nakratko stavite pod grill u pećnicu dok se šećer ne karamelizira. Poslužite uz naranče s medom.
  12. Po želji, slasticu ukrasite nekim jestivim cvijećem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte