priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva. Kremasto pomiješajte žumanca i šećer. Zarežite vaniliju te izvadite srž.
  2. Pomiješajte vrhnje i mlijeko. U tome zakuhajte mahune i srž vanilije. Uklonite mahune. Potom to vrhnje polako umiješajte smjesu od žumanaca.
  3. Nemojte tući da ne nastanu mjehurići zraka. Prosijte.
  4. Stavite 4 kalupa (promjera 12 cm) na duboki lim za pečenje te ih napunite kremom od vanilije. Stavite u pećnicu.
  5. Ulijte vruću vodu u lim (do pola kalupa) te ostavite 25-30 minuta. Izvadite lim iz pećnice i kalupe iz vode te ostavite kremu da se ohladi.
  6. Pospite tankim slojem šećera te karamelizirajte s pomoću plamenika.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte