priprema

  1. Lisnato tijesto izvadite iz zamrzivača da se otopi na zraku. Marcipan razmrvite te ga izmiješajte sa sirom, žumancem i gustinom.
  2. Za mrvičasto tijesto kojim ćete posuti kolač hladnim rukama trljajte mješavinu šećera, brašna, soli i maslaca narezanog na kockice dok ne dobijete krupnije grudice.
  3. Jagode očistite, properite i svaku raspolovite. Pećnicu zagrijte na 210 stupnjeva.
  4. Odmrznuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, položite ga u kalup (ø 26 cm) tako da uokolo napravite rub visine oko 3 cm.
  5. Na tijesto razmažite kremu od sira i marcipana, po tome poslažite jagode s prerezanom plohom prema dolje pa pospite mrvičastim tijestom.
  6. Crumble pecite u pećnici 20-25 min, potom ga izvadite da se ohladi i poslužite sa šlagom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte