priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup (promjera 26 cm). Operite i očistite višnje. Pomiješajte brašno, prašak za puding i pecivo.
  2. Kremasto pomiješajte maslac, 150 g šećera, 1 pakiranje vanilin šećera i sol. Umiješajte jedno po jedno jaje te dodajte 75 ml mlijeka.
  3. Po tome prosijte mješavinu s brašnom pa umiješajte. Pola premažite po kalupu i zagladite.
  4. Pomiješajte preostalo tijesto, namaz od lješnjaka te preostalo mlijeko. Namažite na svijetlo tijesto. Po tome raspodijelite višnje, utisnite ih te pecite oko 40 minuta.
  5. Ostavite u kalupu da se ohladi. Pomiješajte sir, 50 g šećera i 1 pakiranje vanilin šećera, a potom umiješajte učvršćivač za šlag. Namažite na biskvit.
  6. Od soka, višnjevače i preljeva napravite prema uputama preljev pa njime namažite tortu. Ostavite oko sat vremena u hladnjaku te ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte