priprema

  1. Za ganache najprije nasjeckajte bijelu čokoladu. Zakuhajte 65 g vrhnja, maknite sa štednjaka pa u tome rastopite bijelu čokoladu te ostavite tijekom noći u hladnjaku.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Maslac, šećer i sol miksajte 3 minute. Dodajte jaja pa miksajte još 2 minute.
  3. Pomiješajte brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo pa i njih umiješajte (žlicu po žlicu). Dodajte mlijeko pa još miksajte.
  4. Papirnate kalupe stavite u kalupe za muffine. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. U dio tijesta umiješajte kakao.
  5. Potom prošarajte svijetlim tijestom, stavite u papirnate kalupe i pecite oko 30 minuta.
  6. Preostalu čokoladu rastopite u posudi uronjenoj u vruću vodu, maknite sa štednjaka, umiješajte 40 g vrhnja te kremasto stucite (da čokolada ostane mlaka).
  7. Žumanca tucite do svijetložute boje te ih polako umiješajte u mousse. Od preostalog vrhnja stucite šlag, umiješajte i stavite na 30 minuta u hladnjak.
  8. Zatim pomiješajte mascarpone, svježi sir i 140 g ganachea pa miksajte 5 sekundi. Dodajte 300 g moussea te dobro izmiješajte. Istisnite na muffine te ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte