priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Grubo usitnite marcipan. Operite i posušite jagode.
  2. Ostavite dvije za poslije (za ukrašavanje), a preostale očistite i narežite na kockice.
  3. Stavite marcipan, 70 g maslaca, 40 g šećera u prahu i jaje u posudu te izmiksajte u svijetlu smjesu.
  4. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa to umiješajte u smjesu. Ostavite po strani 40 g kockica jagoda. Preostale posušite pa umiješajte u tijesto.
  5. Umetnite papirnate kalupe u četiri kalupa za muffine. Stavite unutra tijesto, pecite 20-25 minuta pa ostavite da se ohladi.
  6. Stucite preostali maslac s preostalim šećerom u prahu. Dodajte svježi sir te izmiksajte u kremastu smjesu.
  7. Potom izmiksajte jagode, propasirajte ih, umiješajte pa stavite da se hladi 10 minuta.
  8. Prije posluživanja stavite tu smjesu u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, istisnite na muffine te ukrasite svaki polovicom jagode.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte