PRIPREMA

  1. U mali lonac stavite mlijeko, maslac, šećer i sol. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se maslac i šećer potpuno ne rastope. Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
  2. Toplu vodu ulijte u veću zdjelu, po njoj pospite kvasac, promiješajte da se kvasac rastopi pa ostavite 10-ak minuta da se zapjeni.
  3. Zatim dodajte ohlađeno mlijeko s maslacem te polovinu brašna. Promiješajte pa dodajte jaje i žumanca. Dobro promiješajte, a zatim dodajte toliko brašna da dobijete meko tijesto.
  4. Veliku zdjelu namastite i u nju stavite tijesto. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom ili namašćenom folijom i ostavite na toplome mjestu 1 sat.
  5. Za to vrijeme čokoladu i orahe nasitno nasjeckajte ili naribajte, odnosno sameljite.
  6. Dignuto tijesto pritisnite dlanom pa podijelite popola. Svaku polovicu razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi u obliku pravokutnika veličine oko 40 x 25 cm.
  7. Lagano premažite rastopljenim maslacem pa pospite polovinom čokolade, oraha i cimeta. Smotajte u štrucu pa je stavite u namašćen kalup tako da je spoj dolje.
  8. Ponovite s ostatkom tijesta. Pokrijte i ostavite da se diže 45 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
  9. Štruce premažite rastopljenim maslacem i pecite 45 do 50 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se u kalupu hlade 5 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade na rešetki.
  10. Hladne pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte