priprema

  1. Brašno uspite u posudu i u sredini napravite udubinu. Kvasac razmrvite i razmutite sa 125 ml mlake vode i 1 žličicom šećera pa ulijte u udubinu.
  2. Pomiješajte s malo brašna, pokrijte krpom i ostavite 20 min na toplom da se kvasac zapjeni.
  3. Nakon toga dodajte preostali šećer, sol i ulje te umijesite glatko tijesto. Ostavite 40 minuta da se diže.
  4. Tijesto razvaljajte u krug na pobrašnjenoj plohi i njime obložite plitki okrugli kalup (promjera 26 cm). Pažljivo oblikujte uzdignuti rub.
  5. Šljive operite, prepolovite i odstranite im koštice. Tijesto izbockajte vilicom i po njemu rasporedite polovicu šljiva s prerezom prema dolje.
  6. Ostavite kolač još 20 minuta da se diže. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca.
  7. Sir izmiješajte sa žumancima, škrobom, limunovim sokom, otopljenim maslacem i šećerom. Bjelanca istucite u čvrst snijeg pa pažljivo primiješajte.
  8. Kremu od sira premažite preko voća, poslažite preostale plodove i pecite kolač 75 min na drugoj šipki odozdo.
  9. Ako vam se čini da se prejako peče, prekrijte ga alu-folijom. Pečeni kolač izvadite i ostavite da se ohladi pa ga pospite šećerom u prahu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte