priprema

  1. U posudu uspite brašno i pomiješajte s kvascem. Zatim dodajte sve ostale sastojke osim grožđa, pritom neka mlijeko bude mlako, i dobro umijesite.
  2. Ostavite oko pola sata na toplom da se volumen tijesta udvostruči. Tijesto premijesite i ostavite još pola sata da se opet digne.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Grožđe operite i osušite. Tijesto malo izmijesite pa razvaljajte na dvostruku veličinu kalupa za pečenje.
  4. Obložite ga papirom za pečenje i ulijte tijesto tako da polovica ostane izvan, pospite polovicom grožđa, pa s 20 g šećera i nakapajte žlicom i pol ulja.
  5. Pažljivo poklopite drugom polovicom tijesta. Preostale bobice grožđa lagano utisnite u tijesto. Pospite preostalim šećerom i nakapajte preostalim uljem.
  6. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva, a zatim je smanjite na 150 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte