priprema

  1. Za nadjev kuhajte mak s mlijekom oko 15 minuta. Kada se ohladi, umiješajte šećer i začine. Ako je nadjev rijedak, zgusnite ga mrvicama od piškota ili medenjaka.
  2. U većoj posudi izmiješajte kvasac sa žlicom šećera, žlicom brašna i malo toplog mlijeka.
  3. Nakon 15-ak minuta, kada se kvasac digne, dodajte prosijano brašno, ostatak šećera, sol, rastopljeni maslac i žumanca razmućena u ostatku mlijeka.
  4. Izradite mekano tijesto koje se ne lijepi (prema potrebi dodajte još brašna ili mlijeka). Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite oko sat vremena na toplom da se diže.
  5. U međuvremenu premažite kalup za kuglof maslacem i pospite ga brašnom te zagrijte pećnicu na 170 °C.
  6. Dizano tijesto razvaljajte u pravokutni oblik, na sredinu stavite nadjev od maka. Smotajte kao roladu i premjestite u pripremljeni kalup.
  7. Ostavite još 20-ak minuta da se digne. Premažite maslacem i pecite oko 45 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
  8. Kuglof izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi i prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte