Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu.
Izmrvljeni kvasac izmiješajte sa šećerom i 100 ml mlake vode, ulijte ga u udubinu, dodajte razmućeno jaje, mlako mlijeko i maslac te sve umijesite u kompaktno tijesto.
Tijesto pokrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tada ga premijesite i ostavite da se diže još 30 min.
Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik veličine 40 x 25 cm i premažite sa 30 g otopljenog maslaca.
Pospite ga borovnicama i pistacijama, a zatim ga po široj strani uvijte u roladu.
Roladu izrežite na 9 kriški, poslažite ih uz mali razmak u namašćeni lim (25 x 25 cm), a potom ih ostavite da se dižu još 30 min.
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U vrućem mlijeku otopite šećer i preostalih 50 g maslaca, premažite time pužiće pa ih pecite otprilike 30 min.