priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se ona grije, u 2 zdjele odvojite bjelanca od žumanaca pa žumanca pjenasto stucite sa 2 žlice vruće vode i 120 g šećera.
  2. Gore prosijte brašno, umiješajte ga, a na kraju dodajte i snijeg od bjelanaca u koji ste dodali prstohvat soli i preostalih 30 g šećera.
  3. Na komad papira za pečenje nacrtajte krug (ø 26 cm), okrenite ga pa unutar kruga razmažite malo pripremljene biskvitne smjese.
  4. Podlogu pecite oko 6 min, a kad je gotova, odvojite je od papira i stavite da se ohladi na rešetki za kolače. Na isti način ispecite još 7 kora.
  5. Čokoladu za kremu nasjeckajte, potom otopite na pari i ostavite na sobnoj temperaturi da se temperira.
  6. Prosijte šećer u prahu. Instant-kavu otopite u 50 ml vruće vode pa je ostavite da se ohladi. U pjenasto izrađeni maslac malo-pomalo dodajte otopljenu čokoladu, šećer u prahu i kavu.
  7. Od dobivene kreme odmah odvojite 4 žlice, njima napunite slastičarsku vrećicu s velikim zvjezdastim nastavkom i stavite u hladnjak.
  8. U međuvremenu premažite 7 biskvitnih kora ostatkom kreme, složite ih jedne na druge i na vrh stavite posljednju, nenamazanu.
  9. U lončiću karamelizirajte šećer s maslacem pa dobivenom glazurom prelijte tortu. Karamel glazuru razmažite malo nauljenim nožem i odmah zarežite na kriške pa je ostavite da se stisne.
  10. Naposljetku na svaku krišku naštrcajte ružicu
    od kreme iz hladnjaka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte