priprema

  1. Izmrvite kvasac u mlakom mlijeku, dodaje malo šećera i brašna pa stavite na toplo.
  2. U posudu prosijte brašno, dodajte kvasac (koji se u međuvremenu digao) i ostale sastojke za tijesto.
  3. Napravite tijesto te ga ostavite da se diže još nekih 90 minuta na toplome mjestu.
  4. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu od oko 5 centimetara te ga narežite na pravokutnike željene veličine, primjerice 8 x 6 centimetara.
  5. Maslac otopite. Nadjev namažite na svaki komad tijesta, namastite ga maslacem te oblikujte buhtle. Prije pečenja ih još malo premažite rastopljenim maslacem.
  6. Možete ih ostaviti još 30-ak minuta da se dižu prije pečenja. Pecite ih na 200 stupnjeva oko pola sata. Kad su buhtle gotove, pospite ih šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte