PRIPREMA

  1. Limun dobro operite i narežite na tanke ploške. Uklonite koštice pa stavite u manji lonac i prelijte vodom.
  2. Kuhajte dok ploške limuna ne postanu prozirne, oko 15 minuta. Po potrebi dodajte još vode. Kad je gotovo, ostavite sa strane.
  3. U drugi lonac ulijte sok od jabuka i limunov sok te dodajte lavandu.
  4. Sredstvo za pripremu džema pomiješajte s dijelom šećera (prema uputi na pakiranju) i umiješajte u sok.
  5. Pustite da zakipi na jakoj vatri pa postupno dodajte ostatak šećera.
  6. Neprestano miješajući, kuhajte dok se sav šećer ne rastopi te smjesa ponovno ne zakipi obirući pritom pjenu.
  7. Dodajte prokuhane ploške limuna, ponovno pustite da zakipi te kuhajte još 3 minute.
  8. Vruće ulijte u sterilizirane vruće staklenke. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte