priprema

  1. Ocijedite višnje te sačuvajte sok. Potom zakuhajte 200 ml soka, umiješajte razmućeni škrob i zakuhajte.
  2. Dodajte šećer, cimet i zvjezdasti anis pa dodajte višnje. Sve dobro promiješajte, te ostavite da se ohladi.
  3. U rakiji zagrijte grožđice. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite snijeg od bjelanaca i prstohvata soli. Kremasto pomiješajte žumanca, šećer i koru od limuna.
  4. Umiješajte mlijeko, brašno i gris. Ostavite oko 10 minuta da odstoji. Potom umiješajte snijeg. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  5. U teflonskoj tavi rastopite maslac. Dodajte pola badema i smjesu s grisom. Po tome raspodijelite preostale bademe i grožđice s rakijom. Pecite 12 minuta u pećnici.
  6. Potom izvadite iz pećnice, natrgajte vilicom na komade te raspodijelite po tanjurima. Po želji pospite šećerom u prahu te poslužite s kompotom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte