priprema

  1. Šljive operite, prerežite, otklonite koštice te po želji narežite na ploške.
  2. Kuhajte ih zajedno sa 150 g šećera, začinima i vinom oko 5 minuta, a potom ostavite da se hlade. Grožđice (po želji) omekšajte u rumu.
  3. Odvojite bjelanca od žumanaca. Žumanca, 80 g šećera i vanilin šećer pjenasto stucite. Dodajte sir, pšeničnu krupicu i mlijeko.
  4. Grožđice ocijedite, umiješajte te tijesto ostavite da odstoji 20-ak minuta. Bjelanca stucite u snijeg pa ga umiješajte.
  5. Pola maslaca ugrijte u tavi, stavite pola tijesta, zagladite te pržite do zlatnožute boje. Okrenite i natrgajte. Na jednak način ispržite preostalo tijesto.
  6. Poslužite (po želji) posuto šećerom u prahu te sa šljivama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte