priprema

  1. Prvo skuhajte puding od praška za puding, šećera i mlijeka.
  2. Odmah nakon kuhanja puding ulijte u zdjelu koju zatim prekrijte prozirnom folijom – na taj ćete način spriječiti da se na površini pudinga stvori kožica.
  3. Ostavite puding da se hladi. Jaja stucite sa šećerom, a zatim u tu smjesu lagano umiješajte ulje.
  4. Brašno stavite u zdjelu pa ga pomiješajte s praškom za pecivo, a zatim ga s mlijekom postupno dodajte u razmućena jaja sa šećerom tako da nastane glatko tijesto.
  5. Lim obložite papirom za pečenje, vodeći računa o tome da ga, kako bi se papir dobro držao, prethodno treba namastiti s malo ulja.
  6. Pola količine tijesta ulijte u lim, a u drugu polovicu dodajte kakao razmućen u 1 žlici mlijeka.
  7. Sve temeljito promiješajte pa tu smjesu pažljivo rasporedite po svijetlom tijestu. Ocijedite višnje pa i njih rasporedite po tijestu.
  8. Dunavske valove pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pričekajte da se pečeno tijesto ohladi.
  9. Maslac stavite u zdjelu i kratko ga promiješajte mikserom. Nakon toga postupno dodajte žlicu po žlicu ohlađenog pudinga i vanilin šećer.
  10. Umiješajte i aromu badema pa kremu premažite po ohlađenom tijestu.
  11. Čokoladu otopite u vodenoj kupki, dodajte namaz od lješnjaka pa sve zajedno promiješajte tako da nastane glatka smjesa.
  12. Polako dodajte ulje, a zatim sve zajedno temeljito promiješajte kako bi se svi sastojci dobro povezali. Preljev nanesite na kremu i zagladite ga.
  13. Gotovi desert prije posluživanja stavite u hladnjak.

savjet: Puding od vanilije iz domaće radinosti

Otprilike 4 dl slatkog vrhnja skuhajte s 2-3 žlice šećera. U zdjelu stavite 1 dl slatkog vrhnja i 4 žumanca, 1 žlicu škrobnog brašna i sadržaj jedne mahune vanilije.

Sve zajedno promiješajte, ulijte u vruće vrhnje i kuhajte uz stalno miješanje, sve dok se smjesa ne zgusne.

Skuhani puding uklonite sa štednjaka, ulijte ga u kalupe i ostavite da se ohladi. Ohlađeni puding istresite na tanjur i ovisno o ukusu ukrasite voćem ili kakaom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte