PRIPREMA

  1. U zdjeli pomiješajte borovnice, šećer, limunov sok i koricu. Ostavite da odstoji neko vrijeme.
  2. Za to vrijeme sterilizirajte staklenke (prokuhajte ih u kipućoj vodi ili stavite u pećnicu zagrijanu na 120 stupnjeva).
  3. Listiće bosiljka stavite u komad gaze i pritom ih lagano zgnječite; skupite krajeve i povežite kuhinjskim koncem.
  4. U lonac stavite borovnice s dodacima, pripremljen paketić s bosiljkom i vodu. Zagrijavajte dok ne zakipi. Kad zakipi, zgnječite bobice.
  5. Kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Poslije 20 minuta oberite pjenu i dodajte sredstvo za kuhanje džema.
  6. Kuhajte još 3 minute pa izvadite paketić s bosiljkom, a džem ulijte u vruće sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.
  7. Sadržaj možete sterilizirati prokuhavanjem u kipućoj vodi (5 minuta nakon što voda zakipi poslije stavljanja staklenki u lonac), ali to nije potrebno jer sredstvo za ukuhavanje džema jamči njegovu trajnost.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte