priprema

  1. Breskve operite, ogulite, očistite od koštica i krupno narežite. Stavite ih u električnu sjeckalicu ili blender te smiksajte tako da se usitne, ali ipak ostane komadića voća.
  2. Izmjerite koliko ste šalica pirea od bresaka dobili pa uzmite jednak broj šalica šećera. Višnje očistite od koštica te krupno narežite.
  3. U širok lonac stavite pire od bresaka, narezane višnje, šećer i narančin sok.
  4. Zakuhajte na jakoj vatri uz često miješanje, a kad smjesa zakipi, nastavite kuhati dok se ne zgusne, oko 30 minuta.
  5. Kad odignete kuhaču iz smjese, ona se mora sporo cijedite s nje i biti želatinozna.
  6. Vruć džem ulijte u zagrijane sterilizirane staklenke i dobro zatvorite pa ostavite da se potpuno ohladi .

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte